Ανανεώστε την ψυχολογία σας με ανακαίνιση υπνοδωματίου

Ανανεώστε την ψυχολογία σας με ανακαίνιση υπνοδωματίου

ΠΙΣΩ
Η κρεβατοκάμαρα, είναι ο χώρος που χαλαρώνουμε και ξεκουραζόμαστε. Αυτοί είναι και οι δύο πιο βασικοί λόγοι για τους οποίος ο χώρος αυτός πρέπει να είναι διακοσμημένος με προσοχή, να έχει τάξη και όμορφα χρώματα, προκειμένου να σας παρακινούν να ξεκινήσετε τη δυναμικά την κάθε σας μέρα. Παράλληλα, μην ξεχνάτε πως η κρεβατοκάμαρά σας είναι το δωμάτιο όπου καταλήγετε στο τέλος της μέρας. Θα πρέπει, λοιπόν, ο χώρος αυτός να μην σας προκαλεί άσχημα συναισθήματα αλλά το εντελώς αντίθετο. Στην περίπτωση που βρίσκεστε σε μια  όχι και τόσο ευχάριστη περίοσο, αλλά και στην περίπτωση που θέλετε να κάνετε μια αλλαγή, ξεκινήστε από την κρεβατοκάμαρα σας! Η ανακαίνιση του υπνοδωματίου σας θα ανανεώσει την ψυχολογία σας. Δώστε έναν αέρα ανανέωσης στο υπνοδωμάτιο σας με αυτές τις μικρές και εύκολες διακοσμητικές παρεμβάσεις και αναβαθμίστε την καθημερινότητά σας.
  1. Επιλογή χρώματος
Αντί για τολμηρά χρώματα, επιλέξτε απαλές αποχρώσεις από την παλέτα των χρωμάτων του μπλε, της λεβάντας ή του πράσινου. Τα χρώματα αυτά θα δώσουν στο υπνοδωμάτιο σας μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης. Αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κίτρινου, θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε την έντασή σας καθώς είναι χρώματα που προσδίδουν οικειότητα στο χώρο. Συμβουλή: Σκεφτείτε πιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα και βάψτε το υπνοδωμάτιο σας ή κάποιους τοίχους του με την πιο απαλή απόχρωση αυτού.
  1. Το ταβάνι
Το ταβάνι είναι στην ουσία ο πέμπτος τοίχος ενός δωμάτιου και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζετε. Όταν λοιπόν ξεκινήσετε την ανακαίνιση του υπνοδωματίου σας μην παραλείψετε το ταβάνι. Σκεφτείτε κάθε φορά που ξαπλώνετε στο κρεβάτι και κοιτάτε ψηλά, τί θα θέλατε να βλέπετε. Βάψτε το ταβάνι σας με μια απαλή απόχρωση ή σχεδιάστε ένα μοτίβο που να σας χαλαρώνει. Δίνοντας στο ταβάνι μια απόχρωση από το χρώμα που έχετε επιλέξει για το υπόλοιπο δωμάτιο, αμέσως αυτή η κίνηση θα δώσει την αίσθηση της ενότητας στο χώρο σας. Για περισσότερο ρομαντικό στιλ στο υπνοδωμάτιο σας, κρεμάστε από το ταβάνι μια κουνουπιέρα ή διάφανα υφάσματα τα οποία θα αγκαλιάσουν το κρεβάτι σας.
  1. Μίνιμαλ διακόσμηση
Για να είναι το υπνοδωμάτιο σας ζεστό και λιτό αλλά παράλληλα να είναι και κομψό, θα πρέπει να είστε στις επιλογές σας, όσο πιο μίνιμαλ γίνεται. Να θυμάστε ότι θα πρέπει μέσα στο δωμάτιο να μπορείτε να κινείστε με άνεση. Η απόσταση του κρεβατιού από τους γύρω τοίχους θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 90 εκατοστά ενώ τα έπιπλα που υπάρχουν κοντά σε αυτό θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 60 εκατοστά. Διακοσμήστε την κρεβατοκάμαρά σας με τα απολύτως απαραίτητα. Ένα κρεβάτι, ένα ή δύο κομοδίνο, μια ντουλάπα και μια καρέκλα, εφόσον χωράει είναι αρκετά!
  1. Το σωστό κρεβάτι
Ο πρωταγωνιστής του δωματίου είναι το κρεβάτι σας και γι’ αυτό θα πρέπει να είναι το πιο προσεγμένο έπιπλο. Για να δώσετε στιλ στην κρεβατοκάμαρά σας αρκεί ένα κρεβάτι με κεφαλάρι. Αυτού του είδους τα κρεβάτια είναι απλά και κομψά παράλληλα, ενώ συνδυάζονται άψογα τόσο με την κλασική όσο και με τη μοντέρνα διακόσμηση.
  1. Χώροι αποθήκευσης
Για να είναι το δωμάτιο σας πάντα τακτοποιημένο, θα πρέπει τα πράγματα που βρίσκονται μέσα σε αυτό να είναι πάντα στη θέση τους. Αν οι ντουλάπες σας είναι μικρές ή δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να αποθηκεύστε τα πράγματά σας, τοποθετήστε κουτιά. Τα κουτιά θα δώσουν χρώμα στο δωμάτιό σας καθώς παράλληλα είναι και ιδιαιτέρως χρήσιμα για την αποθήκευση διαφόρων αντικειμένων. Δοκιμάστε διαφορετικών μεγεθών και υλικών.