Πώς φυλάμε ένα στρώμα - Συμβουλές αποθήκευσης για να διατηρήσετε ακέραιο το στρώμα σας!

Πώς φυλάμε ένα στρώμα - Συμβουλές αποθήκευσης για να διατηρήσετε ακέραιο το στρώμα σας!

ΠΙΣΩ
Κάποιες φορές πρέπει να αποθηκεύσουμε ένα στρώμα. Είτε γιατί δεν το χρειαζόμαστε άμεσα, είτε γιατί είναι στο σπίτι στο χωριό που δεν πάμε συχνά, είτε γιατί πήραμε καινούργιο αλλά δε θέλουμε να πετάξουμε το προηγούμενο. Ο λάθος τρόπος φροντίδας και αποθήκευσης του στρώματός σας μπορεί να αποβούν μοιραία και να το καταστρέψουν. Για το λόγο αυτό πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στην αποθήκευσή του. Ακολουθήστε τις εξής χρήσιμες συμβουλές για την αποθήκευση του στρώματός σας.
  1. Καθαρίστε το καλά: Ο καθαρισμός ενός στρώματος μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Εν τούτοις, ο πλέον αναδεδειγμένος και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε το στρώμα σας πριν το αποθηκεύσετε, είναι να το καθαρίσετε με την ηλεκτρική σκούπα και πιο συγκεκριμένα με το εξάρτημα, που χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό της ταπετσαρίας. Μην παραλείψετε να καθαρίσετε και τις δύο του πλευρές και όχι μόνο αυτή που κοιμάστε ή χρησιμοποιούσατε πιο συχνά. Για να εξουδετερώσετε τυχόν μυρωδιές, πασπαλίστε το με λίγη μαγειρική σόδα. Αφήστε τη να δράσει για τρεις ώρες και στη συνέχεια σκουπίστε ξανά με τη βοήθεια της ηλεκτρικής σας σκούπας.
  2. Αερίστε το: Ο καλύτερος καιρός για να αποθηκεύσετε το στρώμα σας, είναι ο καλός καιρός! Και αυτό, γιατί έχετε τη δυνατότητα να αφήσετε το στρώμα σας έξω στον ήλιο, χωρίς να φοβάστε τον άσχημο καιρό και τη βροχή. Αφού λοιπόν καθαρίσετε το στρώμα σας, το επόμενο που πρέπει να κάνετε είναι να το βγάλετε στον ήλιο και να το αφήσετε για λίγες ώρες για να αεριστεί. Ο αέρας θα το ανανεώσει.
  3. Τυλίξτε το: Πριν μετακινήσετε το στρώμα σας στην θέση αποθήκευσής του, θα πρέπει να το τυλίξετε προσεκτικά. Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα πλαστικό κάλυμμα και μια κολλητική ταινία. Για να μην φέρετε το στρώμα σας σε άμεση επαφή με το πλαστικό κάλυμμα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστεί υγρασία, τυλίξτε το μ ένα παλιό ύφασμα ή μ’ ένα βαμβακερό σεντόνι και στη συνέχεια τοποθετήστε το μέσα στο πλαστικό κάλυμμα. Αφαιρέστε όσο το δυνατόν τον περισσότερο αέρα, πριν το κλείσετε με τη βοήθεια της ταινίας. Συμβουλή: Αν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε το στρώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να το ανοίγετε για να αερίζεται και στη συνέχεια να σφραγίζεται καλά.
  4. Βρείτε το σωστό μέρος: Πρωταρχικό ρόλο για την αποθήκευση του στρώματός σας παίζει το μέρος που θα επιλέξετε. Στη περίπτωση που έχετε ένα υπόγειο ή μια αποθήκη θα πρέπει να προσέξετε να μην έχει πολλή υγρασία. Επίσης, θα πρέπει ο χώρος να έχει ζεστές θερμοκρασίες το χειμώνα και να είναι δροσερό το καλοκαίρι.
  5. Η σωστή τοποθέτηση: Αν και αρκετοί υποστηρίζουν πως ένα στρώμα πρέπει να αποθηκεύεται σε όρθια θέση, για να μην πιάνει πολύ χώρο, αυτό είναι κακό για το στρώμα. Τα στρώματα πρέπει να αποθηκεύονται σε οριζόντια θέση μιμούμενα τη φυσική τους κατάσταση. Αν το τοποθετήσετε κάθετα για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω τους βάρους του θα χαλάσει τόσο το υλικό του όσο και το σχήμα του.
  6. Μην τοποθετήσετε τίποτα πάνω του: Απαγορεύεται να τοποθετείτε βαριά αντικείμενα στην επιφάνεια του στρώματος . Εκτός του ότι τα βαριά αντικείμενα μπορεί να προκαλέσουν κάποια φθορά στο εξωτερικό ύφασμα, το σίγουρο είναι πως θα παρουσιαστεί αλλοίωση στο υλικό και τα ελατήριά του.