Πώς καθαρίζουμε ένα στρώμα; - Απλές λύσεις για να το διατηρήσετε σαν καινούργιο

Πώς καθαρίζουμε ένα στρώμα; - Απλές λύσεις για να το διατηρήσετε σαν καινούργιο

ΠΙΣΩ
Η καθαριότητα του στρώματός σας είναι μια πολύ σημαντική εργασία που πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Είναι γνωστό ότι πάνω στο στρώμα σας υπάρχουν στρώματα σκόνης, που πρέπει να καθαρίζονται τακτικά και να απομακρύνονται από την επιφάνειά του. Επίσης, είναι καλό να γνωρίζετε ότι στα στρώματα θα βρείτε λεκέδες από ιδρώτα κι άλλα ανθρώπινα παράγοντα. Αν και πολλοί θεωρούν πως η διαδικασία της καθαριότητας του στρώματος πρέπει να γίνεται μόνο για λόγους υγιεινής, αυτό δεν ισχύει αφού η διαδικασία «φρεσκάρει» το στρώμα σας και σας χαρίζει καλύτερο ύπνο! Δείτε πώς να καθαρίσετε το στρώμα σας σε πέντε βήματα Συμβουλή: Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό του στρώματός σας θα πρέπει να αφαιρέσετε τα σκεπάσματα και να ελέγξετε τις ετικέτες του.
  • Βήμα πρώτο:
To εξάρτημα για το καθαρισμό της ταπετσαρίας της ηλεκτρικής σας σκούπας, σε χαμηλή ταχύτητα, είναι το κατάλληλο εργαλείο για τον καθαρισμό του στρώματός σας. Ξεκινήστε να καθαρίζετε από την κορυφή του στρώματος με κατεύθυνση προς τα κάτω. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίστε να σκουπίζετε τις γωνίες του στρώματος και τα πλάγιά του.
  • Βήμα δεύτερο:
O μόνος ενδεδειγμένος τρόπος για την απολύμανση του στρώματός σας, είναι να απλώσετε πάνω στον λεκέ ή στην επιφάνεια του μαγειρική σόδα. Πασπαλίστε το στρώμα σας και αφήστε τη για 3 ώρες. Στη συνεχεία, απορροφήστε τη με την ηλεκτρική σας σκούπα.
  • Βήμα τρίτο:
Τα είδη των λεκέδων που θα δείτε σ’ ένα στρώμα είναι των εξής κατηγοριών: λεκέδες που έχουν δημιουργηθεί από σωματικά υγρά όπως π.χ. από ιδρώτα, λεκέδες από αίμα και ούρα και λεκέδες που γίνονται από τυχόν ατυχήματα π.χ. καφές. Το σημαντικό για να φύγει ένας λεκές, είναι να τον καθαρίζετε τη στιγμή που συμβαίνει και να μην τον αφήνετε να ποτίσει στο στρώμα. Για τον καθαρισμό του στρώματος απαγορεύεται η χρήση χημικών ή βιολογικών καθαριστικών, συσκευών ατμοκαθαρισμού και απορρυπαντικών. Καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν αλλοιώσεις στα υλικά του στρώματος και να δημιουργήσουν υγρασία. Σε περίπτωση ατυχήματος απομακρύνετε την υγρασία με χαρτί κουζίνας χωρίς να το τρίβετε και τοποθετήστε το στρώμα κοντά σε θερμαντικό σώμα (όχι σε τζάκι, συσκευές πυρακτώσεως και εστίες φωτιάς καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς).
  • Βήμα τέταρτο:
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να αλλάζετε την πλευρά του στρώματός σας. Το ιδανικό διάστημα που πρέπει να κάνετε αυτή τη διαδικασία είναι ανά τρεις μήνες. Η διαδικασία αυτή και θα κρατήσει το στρώμα σας καθαρό και από τις δύο πλευρές και θα βοηθήσει το στρώμα σας να «διατηρήσει της ιδιότητές του» για περισσότερο χρονικό διάστημα. Καθώς με αυτή την εναλλαγή των πλευρών το στρώμα θα διατηρήσει το σχήμα του και την ελαστικότητά του και εσείς θα έχετε μία καλύτερη ποιότητα ύπνου και ξεκούρασης. Αφού γυρίσετε το στρώμα σας από την άλλη πλευρά, από αυτή που κοιμάστε, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα πρώτα βήματα για τον καθαρισμό και αυτής της πλευράς.
  • Βήμα πέμπτο:
Αφού καθαρίσετε το στρώμα σας και είναι έτοιμο να το στρώσετε, καλό θα είναι να το προστατέψετε από μελλοντικούς λεκέδες ή φθορά. Καλύψτε το μ' ένα βαμβακερό κάλυμμα ή με μια προστατευτική θήκη ή ένα επίστρωμα που είναι ειδικά σχεδιασμένα γι’ αυτό το λόγο.